VIA D'EN ROC - MALANYEU

18:21

RESSENYA ESCALADA MALANYEU VIA D'EN ROC BERGUEDA
ACCES SECTOR D'ESCALADA MALANYEU BERGUEDA

MALANYEU

Es un petit poble del municipi de la Nou de Berguedà, de gran interès per als escaladors per les seves vies i el seu excel·lent calcari en forma de gruyère.La Paret del Devesó, Taules de la Llei, la Quinta Forca i la Pona formen un conjunt molt atractiu per fer-hi més d’una escapada.

La Paret del Devesó, orientada al sud, està plena d’itineraris equipats i sense equipar, un caos de vies, a vegades molt juntes, que poden portar dificultats a l’hora de començar la via escollida.

Una de les primers vies a Malanyeu és la via “Nadal”, de l’Amadeu Pagès. Hi ha moltes vies de dificultat variada com ara: “La Carla se’n va a la selva”, “D’en Roc”, “Epirimountains”, d’altres de més famoses, com la “Dels senzills”, d’en Jordi Farràs, o la “Stoc de Coc”, d’en X. Martorell, i moltes més per gaudir de l’entorn i l’escalada

APROXIMACIÓ

Anem fins al poble de Malanyeu, fins a trobar el camp de futbol on aparcarem. Seguim la pista principal que passa pel costat de les cases de davant el camp de futbol, anirem seguint fins a arribar a la casa del Cal Sastre, aquí agafarem un corriol amb un petit pendent i després ja flanquejarem per travessar un rierol i enfilar cap a les parets del mig.

Una altra opció és agafar una pista a l’esquerra força difuminada que surt abans de la casa de Cal Sastre, marques de PR, va a buscar el rierol i passa pel costat d’una casa, seguint aquest camí baixa a buscar una pista més marcada que de seguida deixarem per enfilar pel costat d’una fondalada cap a les parets.

LA VIA

La via “D’en Roc” és una via semiequipada on les assegurances que trobarem seran claus i ponts de roca i alguna xapa al principi, a vegades pot ser difícil trobar el camí per la gran quantitat de vies del seu voltant que ens poden confondre.

El descens el farem per la via del costat, “Montse Curto”, i amb un parell de ràpels serem a baix.

You Might Also Like

0 comentaris

recent posts

Like us on Facebook